Hoppa till innehåll

Rätta topptipset

Brukar du spela på topptipset? Då kan du rätta topptipset på flera olika sätt. Du behöver inte göra det manuellt utan det sköts automatiskt av Svenska Spel. Du behöver alltså bara logga in på ditt konto och följa med i matcherna. Det är det smidigaste sättet att rätta din kupong.

Om du vill se resultat från tidigare omgångar är det bara att söka hos Svenska Spel. Då hittar du alla tidigare kuponger. Vill du se din egna kupong loggar du bara in och kollar under dina spel. Där sparas alla spel som du har lagt inklusive Topptipset vilket du alltid har tillgång till, dygnet runt. 

Rätta topptipset

Rätta topptipset och få utdelning

Du måste alltid ha 8 rätta rader i topptipset för att få utdelning. Vid enstaka tillfällen har tipset gett utdelning vid 7 rätt men det händer väldigt sällan. Då måste det skrälla rejält i de olika matcherna. Om ingen får åtta rätt brukar Svenska Spel låta vinsten följa med till nästkommande speldag. För att veta vad som gäller först just din kupong är det enklast att logga in och följa tipset. Där ser du även om det blir några förändringar som uppskjutna matcher eller förändrad spelstart. 

Matcherna på Topptipset börjar i princip alltid vid olika tidpunkter, ibland även olika dagar. Därför är det enkelt att hålla koll på din kupong och se om du fortfarande har chans på åtta rätt. Du ser tid för avspark på kupongen. Det finns ett spelstopp och det sker när det är en minut kvar till avspark till den matchen som börjar tidigast på kupongen. Det kan alltså vara stor skillnad på vardagar och helger. Om du vill vara helt säker på att inte missa starten är det bäst att dubbelkolla dagen innan. 

Du ser hela tiden hur mycket kupongen kommer ge i utdelning om det nuvarande resultatet står sig. Det uppdateras så snart något händer i matcherna som är med på tipset. Du behöver alltså inte göra så mycket utan bara låta tipset sköta sig självt. Du behöver bara hoppas på att resultaten ska gå din väg.

Så betalas vinsten ut

Om du får åtta rätt på Topptipset behöver du inte göra någonting extra för att få din vinst. Pengarna betalas ut till ditt spelkonto så snart det är klart. Det tar inte lång tid för dem att rätta kupongerna. Du får inte bara utdelning för åtta rätt utan även dina sjuor. Därför kan vinsten bli lite högre än vad det först ser ut när kupongen är avslutad. 

Du kan sedan välja om du vill ta ut vinsten eller återigen betta på Topptipset. Det är en kupong som går att spela på nästan dagligen. Utdelningen varierar stort. Kupongen kan ge allt från ett par hundra till flera tusen beroende på hur resultaten slumpar sig. Det är det som är så spännande.

Du spelar för olika summor

Din utdelning beror även på hur mycket din kupong kostade. Du bestämmer alltid själv hur mycket du vill spela för. Skulle du till exempel ha väldigt många helgarderingar på din kupong är det större chans att du prickar in samtliga åtta matcher. Men om kupongen inte ger så mycket utdelning är det inte säkert att du går med en större vinst. Du får alltså ta din vinst och subtrahera med spelets kostnad. Då ser du din exakta vinstsumma.

Rätta Topptipset samtidigt som matcherna spelas

När du har lämnat in din kupong har du två val. Du kan antingen gå och göra något annat för resten av kvällen och logga in nästa dag. Då ser du om det blev någon vinst eller inte. Du kan även följa med i matcherna och rätta samtidigt som resultaten trillar in. Det beror på hur mycket tid du har och hur intresserad du är. Svenska Spel har en målservice på sin hemsida där du får notifikationer så fort det blir mål i en match. Du ser även resultaten i realtid på kupongen. 

Om du inte har möjlighet att sitta inloggad på Svenska Spel finns det andra spel där du kan hålla koll. En av de allra kändaste är Flashscore. Markera de matcher du är intresserad av med en stjärna. Sedan plingar det till så snart det blir mål.

Kan jag rätta min andel?

Du behöver inte spela på Topptipset på egen hand. Ett alternativ är att köpa in dig i en andel. När den som äger andelen har lämnat in spelet får du en kopia på spelet. Alltså kan du rätta andelen precis som om du hade spelat själv. Du följer bara med i matcherna precis som vanligt. 

 

Det som du måste ha koll på är utdelningen. För du får ju inte behålla hela summan själv om du går i vinst på en andel. För att kunna räkna ut vinsten måste du veta hur många som har köpt in sig i samma andel. Sedan är det bara att dela vinstsumman mellan alla. Vinsten delas nämligen lika mellan alla som deltar. En eventuell vinst betalas sedan ut som vanligt till ditt Svenska Spel spelkonto. 

Så hittar du andelar

Vill du testa att köpa en andel för första gången är det enklast att söka efter andelar till Topptipset. En av de större sajterna som håller på med detta är Bettingstugan. Där brukar du kunna köpa en andel åtminstone en gång i veckan. Det finns även andra sajter som regelbundet öppnar andelar för allmänheten. Det är ett väldigt bra sätt för nybörjare att bli lite mer varma i kläderna när det kommer till Topptipset.

Rätta Topptipset i efterhand

Har du inte möjlighet att rätta Topptipset samtidigt som matcherna spelas? Eller kom du på att du lämnade in ett spel för länge sedan som du aldrig rättade? Det är inga problem. Om du skulle vunnit på en kupong kan du faktiskt se det redan när du loggar in. Den summan kommer i så fall att ha krediterats till ditt spelkonto. Om du vill dubbelkolla att det verkligen är från Topptipset klickar du dig vidare till dina spelkuponger och letar upp rätt rad. 

Hos Svenska Spel finns det även en kalender där du ser alla Topptips markerade i grått. Det är alltså de datum då det gick att spela på Topptipset. Klickar du på det datumet får du upp kupongen och ser hur alla matcher slutade. Där ser du även vad det totala oddset blev för alla matcher tillsammans. Då kan du snabbt se om det blev några skrällar eller om det enbart var favoriter som vann. 

Vanliga frågor och svar om rätta topptipset

Nej, det görs automatiskt av Svenska Spel. Du kan när som helst logga in och se hur många rätt du hade. Du behöver inte heller begära ut en eventuell vinst utan det är något som betalas ut automatiskt.

Du måste logga in på ditt konto hos Svenska Spel för att se dina lagda spel. Om du loggar in finns de under “mina spel” i den ordning de lämnades in.

På samma ställe som du ser hur många rätt du har. Längst upp så ser du vad åtta rätt gav för just den kupongen. Du ser även om det blev någon utdelning för sju rätt och hur många spelare som delade på vinsten.

Ja, det går att logga in hos Svenska Spel precis som vanligt på mobilen. Sedan behöver du bara klicka dig fram till din kupong och se hur du ligger till. Idag är det ingen skillnad på att spela på mobilen eller en dator.