Hoppa till innehåll

Topptipset tips

Om du vill spela på Topptipset vill du säkerligen läsa på om olika Topptipset tips innan du bettar. Det finns flera olika sätt du kan göra det på. Det enklaste är att kolla direkt hos Svenska Spel. Om du klickar på varje match får du upp en liten kommentar om lagen. Det kan stå om de har någon spelare skadad och hur det brukar se ut när de två lagen möts. 

Det är alltså Svenska Spels egna experter som delar med sig av sina utlåtanden. Där kan du till exempel läsa mer om hur lagens form har varit på sistone och om någon nyckelspelare är skadad. Det är information som kan spela väldigt stor roll för tipset.

Ett lag kan stå och falla med sin nyckelspelare, det har vi sett många exempel på genom historien både i klubblagssammanhang och i landskamper. 

Topptipset tips

Ta del av Topptipset tips varje dag

Det är möjligt att spela på Topptipset nästan varje dag. Ofta är det samma matcher som är med på Europatipset eller Stryktipset men inte alltid. Det betyder i alla fall att det går att hitta tips för Topptipset nästan varje dag. Du kan alltid läsa på lite om lagen innan du lämnar in din egna kupong. 

Det som är roligt med Topptipset är att det är matcher från så många olika ligor i Europa. Det kan vara matcher från allt från Italien till Norge och Spanien. Ofta beror det på säsongen. Under sommaren är det till exempel uppehåll i många av de större ligorna. Då blir det mer skandinavisk fotboll. Topptipset är alltså en chans att lära sig om en massa nya lag och ligor.

Även om du älskar fotboll kan det vara svårt att hålla koll på alla dessa ligor i Europa. Då är det bra att du kan vända dig till experter och snabbt kan lämna in ett tips. Vissa experter streamar varje dag och plockar ut tipset tillsammans med sina tittare. Då kan du passa på att lämna in din egna kupong samtidigt. En del kanaler så som The Gambling Channel har hundratals tittare varje dag. Där kan du chatta med andra som också är intresserade av Topptipset och fotboll i allmänhet. 

Du kan också bli expert på Topptipset

Eftersom du kan spela på Topptipset nästan dagligen har du själv möjligheten att bli en riktig expert. Om du följer fotboll regelbundet har du kanske redan koll på några av ligorna. Det brukar ofta bli lite roligare att följa matcherna om du också har bettat på dem. Ju mer du spelar desto mer kommer du lära dig om lagen. Tänk dock på att du inte ska spela för pengar som du inte har råd att förlora. 

Det enda du behöver för att kunna spela på Topptipset är ett konto hos Svenska Spel. Idag är det möjligt att logga in med BankID så du kan fixa det snabbt. Nästa steg är att sätta in pengar och börja plocka ut din kupong. Då ser du även när matcherna börjar så du enkelt kan följa med. Om du söker på Topptipset kommer du direkt till dagens kupong och ser vilka matcher som är aktuella. Där kan du även gå tillbaka i kalendern om du vill se tillbaka på en äldre spelkupong. 

Topptipset tips för en billigare spelkupong

Det finns flera sätt du kan komma billigare undan om du inte vill betta för en så stor summa på Topptipset. Om du inte är bekant med Topptipset sedan innan kan vi berätta att det är ett klassiskt 1 X 2 spel med åtta matcher. Du kan välja att sätta en match som säker, halvgardera eller helgardera. Ju fler halv- och helgarderingar du har desto högre kommer priset att bli. längst nere vid raden ser du din aktuella insats i realtid. Tycker du att kupongen blir för dyr får du ta bort några tecken. 

Spela reducerat

Ett tips är då att spela reducerat. Det tar lite tid att sätta sig in ett reducerat spel men det kan löna sig när man väl får kläm på det. I stora drag betyder det att du betalar mindre för rader som du tycker är mindre sannolika och mer för de rader som du tror lite mer på. Det betyder att du kan lämna in lite färre säkra matcher. Du kan spela reducerat på flera olika sätt och det gäller att hitta sin egen väg. Du kan alltså testa lite olika taktiker några dagar i rad och se hur det går. 

Spela via andelar

Många gånger är det roligare att spela tillsammans med andra. Antingen kan du dra ihop ett eget gäng eller köpa in dig i någon annans system. Det finns till exempel en sajt som heter Bettingstugan där du kan köpa andelar i Topptipset varje helg. Dessa kuponger tas ut av människor som lever på att betta och på att följa tipset. Då betalar du bara en förutbestämd summa och hoppas att de prickar in rätt matcher för dagen. Eftersom det är möjligt för flera personer att köpa in sig på samma andel kan de lämna in ett bra tips.

Analysera lagen och matcherna

Om du bestämmer dig för att själv spela på Topptipset är det bästa rådet att läsa på om lagen. Ofta kan du se någon dag innan vilka matcher som kommer vara med på kupongen. Det ger dig bra möjligheter att analysera lagen och läsa på om oddsen, matchform och annat som kan vara intressant. Speciellt under slutet av säsongerna kan det vara värt att ha koll på tabellerna. Vissa lag kanske slåss för sin överlevnad, andra har inget att spela för. Det är något som brukar påverka utgången i matcherna väldigt mycket. 

Kom även ihåg att hur väl förberedd du än är finns det inga säkra resultat eller matcher. Att tippa är främst en rolig aktivitet som gör det lite roligare att följa matcherna. Det gäller att alltid spela ansvarsfullt och inte överskrida sin budget.

Vanliga frågor och svar om Topptipset tips

Ja, du kan se hur många procent som har bettat på ett visst odds. Du kan även hitta en uppsjö av speltips på nätet från andra som också spelar på Topptipset.

Absolut! Ju mer du kan om lagen som är med på tipset desto bättre. Du ser även på oddset vilket av lagen som är favoriter, alltså vilka som spelbolagen tror på. Det är information som du har mycket nytta av när du ska lämna in ditt eget tips.

Nej, då överlåter du själva tippandet till en annan. De som erbjuder andelar sysslar ofta fulltid med betting och har tid att läsa på om de olika lagen. Det är en av anledningarna till att det har blivit så populärt att köpa just andelar.

Ja, det kan du. Det är ett sätt att göra din kupong lite billigare. Enkelt förklarat betalar du lite mindre för de matcher som du känner dig relativt säker på. Det kan ta lite tid innan du kommer in i hur det fungerar. Därför kan det vara bra att läsa på lite extra om just reducerat om du tycker det låter intressant.

Självklart. Du kan även själv dela dina tips om du är en hejare på fotboll och betting. Det finns många olika kanaler du kan använda dig av idag för att andra ska se dina tips.