Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Hitta Topptipset experttips online

Hitta Topptipset experttips online

  • av
Topptipset experttips online

Om du inte vet vilka matcher som är bäst att betta på kan du alltid ta del av topptipset experttips online. Många spelar på Topptipset dagligen och delar gärna med sig av sina kuponger. Till skillnad från Stryktipset går det inte köpa en andel på denna kupong utan du måste betta själv. Kom ihåg att det inte finns några säkra matcher utan det kan alltid ske skrällar. Även när experter tippar.

Topptipset experttips på streamingsajter

Det finns vissa kanaler som gör sig kända som Topptipset vinnare på nätet. De kan till exempel streama på kanaler som Twitch eller dela med sig av tipset i bloggar.

Du kan alltså följa live när de tar ut sin kupong och se vilka lag de ska spela på. Du brukar även kunna höra deras resonemang och varför de spelar som de gör.

Många tippar vid samma tid varje dag så det är enkelt att följa. Det är perfekt för dig som inte är så insatt men som ändå vill tippa.

Betta på Topptipset med andra

Även om du inte kan köpa andelar i Topptipset kan du fortfarande gå ihop tillsammans med kompisar och lägga ett spel. Då kanske ni har råd att plocka ut lite fler matcher.

Ni kan även titta på de kommentarer som finns på Svenska Spels hemsida gällande Topptipset. Där brukar du kunna läsa mer om lagens dagsform, om det finns några skador och vad deras experter tror. Då har du och eventuella medspelare en bra grund att stå på inför tipset.

Historien bakom Topptipset

Topptipset är ett förhållandevis nytt spel som introducerades för första gången 2007. Sedan dess har det blivit en stor favorit hos många spelare. Redan från början stod det klart att Svenska Spel hade ännu en succé med nytt nya 1X2 Spel. Deras tanke med att lansera Topptipset var att de ville stå emot den ökade konkurrensen från bland annat Unibet och även andra privata spelbolag.

Till en början var det vissa spelare som inte förstod vad som var meningen med Topptipset, då det redan fanns Stryktipset och Europatipset. Idag omsätter Topptipset flera miljoner varje vecka. Det är inte illa med tanke på att du kan betta på det flera gånger i veckan.

Så här spelar du och vinner på Topptipset

Det är väldigt enkelt att komma igång med Topptipset. Du behöver bara skapa ett konto på hos Svenska Spel och göra en första insättning. Det kan du göra snabbt och enkelt med BankID. Sedan klickar du dig fram till Topptipset och väljer ut de matcher du vill spela på. Du kan spika en match, välja en halvgardering eller en helgardering. Tänk på att lämna in din kupong innan det är spelstopp. Det är vanligtvis en minut innan den första matchen börjar.

För att vinna på Topptipset måste du vanligtvis få in alla åtta matcher. Din vinst baseras på omgångens resultat och omsättning. Du har ofta chansen att vinna mer när det skrällar i matcherna. Det beror på att det är större chans att du är ensam vinnare.

Det är bara Svenska spel som har orginalversionen av Topptipset. Du kan dock hämta inspiration och hitta ett eget spelbolag att betta hos på Nya-spelbolag.se.

Vår guide för nya spelare

Som ny spelare kan det vara svårt att sätta sig in allt som har med Topptipset att göra. Om du är påläst på lagen och matcherna är det större chans att du prickar rätt vinnare eller resultat. Det finns också några termer som kan vara bra att känna till. Här går vi igenom det som är bra att veta om Topptipset som ny spelare.

Systemspel

Det går inte att spela systemspel på Topptipset på samma sätt som du kanske är van vid från Stryktipset eller Europatipset. Det finns dock vissa externa reduceringssystem som du kan använda. Dock kan det vara ganska svårt att sätta sig in i, som nybörjare. Om du vill ha hjälp med ditt spelande kan du istället köpa in dig i ett andelsspel. Då köper du en andel i ett lag där en spelare tar ut er kupong. Om spelkupongen går in så delar alla i laget lika på vinsten.

Liverättning

En fördel med Topptipset är du kan liverätta din kupong så snart den första matchen har kört igång. Om du loggar in på Svenska spel ser du hela tiden hur många rätt du har och vad det står i matcherna. Du ser också vad den potentiella utdelningen är om du skulle ha åtta rätt.

Vinst och utdelning

Topptipset har ingen fast vinstsumma utan det varierar från spelomgång till spelomgång. Ju fler spelare som har alla rätt på sin kupong, desto mindre blir vinstsumman. 70 % av alla insatser betalas tillbaka som vinster. Om ingen skulle gå med vinst flyttas hela summan över till nästa spelomgång. Då brukar det vara extra många som vill vara med och spela, antingen ensamma eller genom att köpa in sig i en andel.

Så rättar du Topptipset

Du kan antingen rätta Topptipset live samtidigt som det pågår eller i efterhand. Det enklaste sättet att rätta din kupong är att logga in direkt på Svenska Spels hemsida. Då ser du om du har vunnit eller inte. Du kan också följa matcherna via en app som Flashscore och rätta dem manuellt. Om du spelar via ett ombud måste du själv hålla koll på, samt rätta din kupong.

Hur mycket kostar Topptipset?

Du kan välja om du vill spela 1, 2, 5 eller tio kronor per rad. Låt oss säga att du spelar för fem kronor på alla tipsrader; om du får åtta rätt kommer den slutliga vinsten att multipliceras med just fem. Alltså kan du styra lite över hur mycket du vinner.

När spelas Topptipset?

Topptipset spelas alltid i samband med att Stryktipset eller Europatipset erbjuds. Ibland spelas Topptipset också utöver detta, ifall Svenska Spel har gjort en särskild överenskommelse. Normalt kan du spela Topptipset nästan dagligen. De flesta stora fotbollsligor börjar i augusti så då brukar det vara extra roligt att spela. Då är det många spännande matcher du kan betta på.

Topptipset-rekordvinst – 10 miljoner kronor till en vinnare

Den största vinsten som någonsin delats upp på Topptipset landade på hela 10 miljoner kronor. Det gick till en lycklig och ensam vinnare. Det är väldigt sällan som detta sker på just Topptipset. Det beror på att du måste vara den enda med åtta rätt för att det ska ske.

Topptipset har även delat ut mindre vinster genom åren runt hundratusen kronor. Då har du möjlighet att vinna en bra slant även om du köper in dig på en andel.

Ansvarsfullt spelande

När du spelar på Topptipset är det viktigt att du alltid kommer ihåg att spela ansvarsfullt. Du bör aldrig spela för pengar som du inte har råd att förlora. Om du känner att du ligger i riskzonen för att hamna i spelmissbruk kan du alltid kontakta Stödlinjen. Där finns det alltid någon tillgänglig som kan hjälpa dig. Du kan hitta all information du behöver om du går in på Svenska Spels hemsida.

FAQ

Vad kan man vinna på Topptipset?

Det beror på omsättningen för spelomgången och hur många som har alla rätt. Normalt ligger vinstsumman runt 10.000-20.000 kronor men kan också vara mer eller mindre.

Hur mycket ger 13 rätt på Stryktipset?

Om du är ensam vinnare på Stryktipset så vinner du 10 miljoner. Vi har sett flera exempel på hur det kan ske hos Svenska Spel.

Vad kostar topptipset?

Du väljer själv hur många kronor du vill spela per rad. Priset går upp varje gång du lägger till en helgardering eller halvgardering. Du ser alltid exakt vad din kupong kommer kosta när du spelar online.