Hoppa till innehåll

Oddset Matchen

Oddset Matchen innebär att man ska sätta resultatet i minst en match. Du ska gissa hur många mål hemmalaget respektive hur många mål bortalaget gör. Oddset Matchen erbjuds för fem sporter: fotboll, ishockey, bandy, innebandy och handboll. Svenska Spels Oddset matchen ger möjligheten till bra vinster även vid låga insatser.

Flashscore

Lanserades 1986

Oddset är ett av Svenska Spels äldre spel. Det lanserades 1986 – för 36 år sedan. Det var samma år som Trisslotten lanserades. Idag finns en rad olika oddsspel. Just Matchen är ett som varit mycket populärt genom åren. En av anledningarna kan vara de rörliga oddsen. De kan ge ett extra spänningsmoment. En annan kan vara utmaningen i att sätta resultat i en eller flera matcher. Det är inte lätt!

Oddset Matchen – så funkar det

Det är egentligen inga konstigheter med Oddset Matchen. Du anger det resultat du gissar på din spelkupong. Spelet lämnar du in på Svenska Spel online eller via ditt spelombud. Du kan spela från 1-12 matcher per dag och kupong. Däremot kan du ju lämna in flera kuponger. Resultat efter matchtid är det som gäller. Om du sätter spelet multipliceras din insats med oddset. Eftersom oddset är löpande sätt det efter spelstopp.

Insatser på Oddset Matchen

Du kan spela som minst för 10 kr och som mest för 500 kr på Oddset Matchen. Din totala insats multipliceras sen med det slutgiltiga oddset om du vinner. Kolla utbudet och ange antal mål för hemma- och bortalaget. Därefter bestämmer du din insats. Du kan spela på mellan 1-2 matcher per dag och kupong. Ju fler matcher desto bättre odds men det blir lite svårare att vinna.

Hur fungerar odds?

Hur odds fungerar kan kräva en snabb genomgång. När ett odds börjar med siffran 2 innebär det att den inträffas 1 av 2 gånger. Om oddset börjar med siffran 3 inträffar det 1 av 3 gånger. Då innebär alltså ett odds på 15 att det inträffar 1 av 15 gånger. Det ger ju fina vinstpengar men har låg sannolikhet. Ett odds kan inte vara 1.00. Det skulle ju betyda att händelsen inträffar varje gång 1/1. På https://www.live-casinon.se kan du läsa mer om hur du spelar på odds.

Rörliga odds

Svenska Spels Oddset Matchen har rörliga odds. Om många spelare spelar på ett specifikt resultat, sjunker oddset för det resultatet. Det slutgiltiga oddset bestäms först vid stängning. Här gäller det också att förutse odds och hitta ett bra, rimligt resultat att spela på. Du kan ta hjälp av experter eller lita på din egen kunskap och omdöme för att sätta ett resultat. Svenska Spel har också automatfunktioner som kan generera resultat.

Spela Oddset Matchen hos Svenska Spel online

Det är endast möjligt att spela Oddset Matchen hos Svenska Spel eller deras ombud. Om du väljer att spela via Svenska Spel klickar du bara fram Oddset Matchen. Här kan du hitta både aktuella matcher och kommande matcher. Lägg ditt resultat och följ sedan dina spel via dina personliga sidor. Om du av någon anledning vill annullera ditt spel kan du göra det 30 minuter efter du lagt ditt spel. Sedan kan du annullera det fram till spelstopp.

Spela Oddset Matchen hos ett spelombud

Det är lika enkelt att lägga ett spel hos ditt spelombud på Svenska spel online. De har alla utförligt med information om de olika spelen och är ofta mycket kunniga. Även här kan du välja att annullera spel om så skulle behövas. Det är samma sak som när du annullerar online med några skillnader. Det måste vara från samma ombud och samma terminal som du la spelet, för att annullera det.

Oddset Matchen systemspel

Grunden i Oddset Matchen vet du redan. Den är inte så svår att förstå sig på. För att förbättra sina chanser till vinst finns även några andra möjligheter. Du kan ange fler resultat på samma match. Det är en form av gardering. Till skillnad från tipsspels resultat kombinationer, anger du här målkombinationer. Om du fyller i för många variationer kommer insatserna skena i väg. Systemreducering är ett annat alternativ. Då kan man utesluta hemmaseger, bortaseger eller oavgjort.

Svenska Spels funktion PIX!

Om du inte har tid och lust att läsa på inför matcherna är PIX! ett alternativ. PIX! skapar färdiga spel och du väljer hur mycket du vill spela för. PIX! baserar sitt spel utifrån redan lagda spel, odds på matcherna och lite på slumpen. Du kan ändra i det spel som PIX! föreslår.
PIX! fungerar bland annat på följande spel:

 • Stryktipset
 • Europatipset
 • Topptipset
 • Måltipset
 • Trav & galopp
 • Powerplay
 • Bomben
 • Challenge
 • Matchen

Rätta och kolla resultat

Efter att du satt dina matcher och lagt ditt spel är det dags att både följa och rätta resultaten. Det finns mängder av appar och webbsidor som uppdaterar matcher och resultat i realtid. Du kan också följa resultat på text-tv. Svenska Spels hemsida och app uppdatera såklart också resultat och utfall. Där följer du dina spel under dina personliga sidor. För bästa spänningsfaktor följer du någon match live. Du kan antingen göra det på plats eller via en livesändning.

Möjlighet till höga vinster

En av Oddset Matchens fördelar är möjligheten till höga odds och fina vinster. Det är svårt men kan betala sig. Med rätt analys och lite tur, kan du få fina vinster även vid låga insatser. Oddset Matchen har återbetalningsgrad på 70%. Det är ungefär samma som Svenska Spels Topptipset, men högre än Stryktipset och Europatipset. Oddset Lången och Oddset Powerplay har liknande återbetalningsgrad. Storleken på din insats och slutgiltigt odds avgör hur mycket du kan vinna.

Hur mycket vinner du?

Du tänkte kolla Europa League-matchen mellan Lyon och West Ham. Du har läst på lite, lyssnat på experter men drar ändå in på en lite vild gissning. Du surfar in på Svenska Spels hemsida och satsar 100 kr på 4-1. Det är ett ganska vågat spel och visar oddset 41,77. Det är ju rörliga odds och det är inte säkert det håller till spelstopp. Om du vinner är det dock 100 kr gånger oddset 41,77= 4 177 kr. Inte dåligt!

När kan du spela?

Till skillnad från poolspelet som Stryktipset, Europatipset med mera kan du spela Oddset Matchen varje dag. Det gäller många matcher och många ligor, så det finns något dagligen att spela på. Aktuella matcher visas hos Svenska Spel eller hos ditt spelombud. Du spelar 1-12 matcher per dag och kupong. Håll koll på spelstoppet då allt spel på Oddset Matchen avslutas.

Strategi och tips när du spelar Oddset Matchen

Du behöver både en sund strategi och lite tur när du spelar på Oddset Matchen. Du behöver vara påläst, känna till respektive lags målform, dess svara och starka sidor. Statistik och nyheter behöver du ha full koll på. Det är inte fel att titta på hur andra spelar också. Det finns mängder av statistik och annat underlag på nätet. Sedan, i slutändan får du hoppas att bollen rullar åt rätt håll. Här kommer några fler tips.

Form

Om du ska analysera ett lags eller en spelares form, se till att den är utförligt. Kolla inte bara en eller två matcher. Analysera betydligt fler än så. Då kan du bilda dig en uppfattning om hur formen är för ett lag eller en spelare. Utifrån detta kan du börja spekulera på olika resultat.

Tidigare matcher

Att jämföra resultat från tidigare matcher är mycket värdefull information. Vissa lag verkar helt enkelt inte kunna slå andra lag på vissa arenor eller efter vissa förutsättningar. Statistik kan ge dig en inblick i vilket lag som har en psykologisk fördel in den kommande matchen. Om den nuvarande formen och tidigare matcher ger en fördel – ha det i åtanke för resultatet.

Styrkor och svagheter

När du läser statistiken från lag och spelare är det viktigt att du kolla på trender där ett lag har speciella fördelar och nackdelar. Att identifiera styrkor och svagheter är värdefullt vid oddsspel. Uppmärksammar du någon detalj kan det ge dig ett försprång. Tänk även på avstängningar, skador och eventuella förändringar i tränarstaben. Motivationsfaktorn är också viktig. Hur mycket betyder matchen?

Spela hos spelombud, fördelar

Sedan många år tillbaka behöver vi ju fysiskt inte gå till ett spelombud. Även lever och frodas de olika spelombuden. Tur är väl det. Många spelare uppskattar den sociala aspekten i att gå till ett av Svenska Spels ombud. Man kan träffa andra spelare, diskutera odds och taktik. Du kan följa resultat och leta efter tänkbara spel. Dessutom erbjuder de flesta flera typer av andelsspel. Butikerna är dekorerade med diplom om de är duktiga på det.

Fördelar med Svenska Spel online

Både Svenska Spels hemsida och app är enkla och smidiga att spela på. Du registrerar dig med BankId. Det används sedan även för inloggning. Du fyller på och tar ut pengar från ditt spelkonto via flera olika krypterade betallösningar. Din personliga sida ger dig full kontroll över ditt spelande och resultaten på dina spel. Det går att spela via dator, mobil eller surfplatta. Svenska Spel har också mängder av statistik och nyheter kring matcher och evenemang.

Liveresultat på Text-TV

Spelare har kollat resultat på Text-tv under flera decennier. Trots att det nu finns lite modernare lösningar fortsätter många med det. Det kan ju vara viss bekvämlighet med tv-soffan och fjärrkontrollen. När du vill kolla måluppdateringar och resultat knappar du bara in 557-559 för att se resultaten. Sedan låter du bara sidorna vara öppna och hoppas på vinst. Som rolig parentes kan nämnas att man även kan kolla Text-tv på nätet. Det är bara gå till SVT:s hemsida.

Kolla live-streamad sport

Det bästa sättet att följa dina resultat är såklart att kolla på en eller flera matcher. Om du har rätt kanalpaket kan du kanske göra det via din tv. Alternativet är att välja en streamingtjänst. Kolla bara så att de har rätt sport och rätt liga. Vissa spelsajter sänder också livestreamad sport från flera olika ligor. Ibland räcker det att du har pengar på ditt spelkonto och spelat nyligen, vid sidan av de normala reglerna för registrering.

Utdelningsprocent Oddset Matchen

Utdelningsprocenten för Oddset Matchen är 70%. Det är lika högt som för Oddset Lången, Oddset Powerplay och Måltipset bland annat. Utdelningsprocenten för Stryktipset och Europatipset ligger på 65% men är fortfarande en bra bit under Oddset Matchen. Oddset Matchen erbjuder en mycket högre utbetalningsprocent än turspel som exempelvis Lotto (45%). Oddset Matchen är däremot inte särskilt konkurrenskraftigt i jämförelse med den utbetalningsprocent som ges av många av de stora privata sportssajterna.

Övriga Oddset-spel

Det finns totalt sex typer av Oddset-spel.

 • Oddset Lången, i princip 1, X eller 2 blandat med lite andra spel.
 • Oddset Bomben är en utökad variant av Matchen. Här ska du förutse resultaten i 2-4 matcher, vilket kan göra oddsen bli riktigt höga.
 • Oddset Live är spel under matchtid.
 • Oddset Mix har många typer av spel.
 • Oddset Powerplay låter dig 8 st hockeymatcher. Endast 8 rätt ger vinst.
 • Oddset Matchen tippa resultatet i en till 12 matcher.

Svenska Spel

Statliga Svenska spel arbetar inom den reglerade spelmarknaden i Sverige. Det är en sammanhållen koncern med tre separata affärsområden. De är Sport & Casino (spel på sport och hästar, nätcasino, nätpoker och nätbingo), Tur (nummerspel och lotter) samt Casino Cosmopol & Vegas (landbaserade kasinon i Stockholm, Göteborg och Malmö samt värdeautomater). Företaget bildades 1997 genom en sammanslagning av de två statliga bolagen Svenska Penninglotteriet och Tipstjänst.

Spelpaus

Spelpaus är ett frivilligt avstängningssystem från Spelinspektionen. Via Spelpaus kan spelare stänga av sig från spel om pengar. Avstängningen gäller alla för alla spelbolag med svensk licens. När man trycker på spelpaus-knappen, som ska finnas på alla spelsajter med svensk licens, stängs denna av för spel under en viss period. Det gäller inte bara onlinespel utan även på spel i butik, travbanor och spel på spelautomater (exempelvis Jack Vegas).

Sammanfattning Oddset Matchen

Oddset Matchen är enkelt att spela. Du ska förutsäga resultatet i allt från en till 12 matcher. Du tjänar på att vara påläst men slumpen spelar in också. I slutändan ska bollen och pucken rulla in i rätt mål och rätt antal gånger. Oddset Matchen från Svenska Spel är populärt och har funnits under en lång tid. Det är en utmärkt spänningshöjare om du ska kolla på sport på tv.