Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Streama SHL

Streama SHL

Streama SHL

SHL, Svenska Hockeyligan är inte bara Sveriges bästa hockeyliga. Det är en av världens bästa hockeyligor. Sverige är ett hockeytokigt land och hockey är en av de populäraste sporterna. Att hockey är en sedda sporterna är inte så konstigt. Vi kollar på hockeyn på tv, via livestream eller besöker till de aktuella matcherna. Här visar vi hur du gör för att få tillgång till streamad hockey från SHL.

Hur ska jag streama SHL i Sverige?

I Sverige är det C More / TV4 som äger de åtråvärda rättigheterna att sända SHL. Det är endast de som får sända från SHL i Sverige. De har även rätt att sända Hockeyallsvenskan. Denna rättighet sträcker sig över hela EU. Alltså behöver du ett abonnemang för C More om du ska kunna streama hockey från SHL. Utvalda matcher sänds också på TV4 under säsongen.

Finns det fler sätt att streama SHL?

Det finns säkert sajter där ute som påstår att de kan erbjuda livestreams från SHL. Gemensamt för dem är att de ganska säkert är olagliga. Bildkvalitén lär lämna en del att önska och det kommer troligen vara mer reklam än hockey på sajten. Är du intresserad av ishockey bör du skaffa ett abonnemang på C More / TV4. Du kommer annars snabbt tröttna på att leta gratissajter.

Kolla på SHL utomlands

När du är utanför Sveriges gränser gäller helt andra regler. Då finns det flera alternativ för att se streamad hockey från SHL. Ett exempel är spelsajter. Det finns fler spelsajter som sänder livestreamad sport, bland annat SHL. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto och sätta in pengar på ditt spelkonto. För att få full tillgång till stream-utbudet kan du behövt att ha spelat inom 24 timmar.

Hur får jag tillgång till C More?

För att få tillgång till C Mores utbud av streamad hockey behöver du ett abonnemang. Det kan du få information om av din tv-, box-operatör. Det kan även erbjudas av vissa bredbandsleverantörer. Du kan även teckna abonnemang direkt via C Mores hemsida. Där kan man välja mellan olika paket. När du tecknat abonnemang kan du se C More dels i vanliga tv:n, dels som streamad.

Svenska Hockeyligan

Svenska Hockeyligan, i nuvarande form, har funnits sedan säsongen 1975/76. Då gick den under namnet Elitserien. Innan dess kallades motsvarande mästerskap för Klass 1, Svenska Serien, Division 1 norra / södra. Sett till antalet titlar sedan första mästerskapet 1922 har Djurgårdens IF flest titlar. Färjestad leder dock SHL:s maratontabell och har fler titlar sedan 1975 / 76. Endast två lag har spelat samtliga säsongen sedan 75 / 76. De är Brynäs IF och Färjestad BK.

Powerplay, Topptipset, Stryktipset och streamad sport

Att se streamad sport samtidigt som du lagt in en rad på Topptipset, Powerplay eller liknande höjer spelupplevelsen. Spelar gör du exempelvis hos Svenska Spel eller via dess spelombud. Skapa ett konto och logga in med hjälp av BankId. Sedan kan du följa matcher och ta del av liveresultat från Svenska Hockeyligan och många andra sporter.